Fatal Error op een enkele pagina

door | jan 30, 2024 | work | 0 Reacties

Home - Blogs - work - Fatal Error op een enkele pagina

Wat zijn de problemen waar mijn dev-hart sneller van gaat kloppen?

Fatal ERROR:

Onlangs kreeg ik van een klant de melding dat een van de pagina’s op zijn website niet werkte. De rest  van de site werkte verder prima. Dit is overigens een site die niet door mij is gebouwd, maar waarvoor ik wel al geruime tijd het technisch onderhoud verzorg.

Aan de voorkant van de site waren geen foutmeldingen te zien, dus ik logde in en begon mijn onderzoek.

Alle plugins zijn up-to-date,
Het thema en de onderdelen van het thema zijn up-to-date.

Dan begon het serieuzere werk. Eenmaal ingelogd op het hostingpaneel, ging ik op zoek naar de error logs. Daar vond ik het volgende:

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Uncaught TypeError: Unsupported operand types: string - int in /var/www/vhosts/domeinnaam.nl/httpdocs/wp-content/plugins/edge-core/shortcodes/section-title/section-title.php:317, referer: https://domeinnaam.nl/over/

Nu weet ik dat de Fatal Error wordt veroorzaakt door een probleem met de plugin “Edge Core”. Blijkbaar gaat er iets mis met de “section titels”. Ik opende mijn webontwikkelingsomgeving en ging naar de aangegeven locatie in de foutmelding, namelijk regel nr. 317 van het bestand section-title.php. Door deze regel uit te schakelen, verscheen de pagina zoals verwacht. Dit is echter geen permanente oplossing, aangezien een update van het betreffende plugin het probleem weer zou kunnen veroorzaken. Ik moet verder kijken.

De code waar de fout naar verwijst, meldt dat het om een “title-bold” optie gaat. Ik weet nu dus dat het probleem te maken heeft met de instelling van een “Bold Title” in een “section title”.

Codetechnisch is alles in orde, dus het probleem moet in de content liggen. Ik zocht op de pagina naar alle “Section titles” en vond er drie. In een van de optie tabs vond ik de instelling voor een vette titel.

De instructie voor het betreffebde invulveld luidt:

“Voer de posities in van de woorden die u vetgedrukt wilt weergeven. Scheid de posities met komma’s (bijvoorbeeld, als u wilt dat het eerste, tweede en derde woord vetgedrukt worden, voert u “1,2,3” in).”

In het betreffende veld stond “SSD” ingevuld. Dat is geen getal en dat veroorzaakte dus de fout. Nadat ik dat veld had leeggemaakt, werkte de pagina weer zoals het hoort.

Dit zijn dus de soort fouten waar mijn dev-hart sneller van gaat kloppen en waar ik het meeste voldoening uit haal.

Wil je meer weten?     —–>

neem contact met mij op

Liked this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.