lichtjesavond Zorgvlied 2023

door | dec 24, 2023 | Blogs, Places | 1 reactie

Home - Blogs - lichtjesavond Zorgvlied 2023

Lichtjesavond op Begraafplaats Zorgvlied: Een Sfeervolle Samenkomst van Herinneringen

Afgelopen avond was het weer zover: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Een bijzondere gelegenheid waar families, vrienden en geliefden samenkomen om hun dierbaren te herdenken. Wij waren erbij en willen graag een korte fotoimpressie delen, om een glimp op te vangen van de ontroerende en sfeervolle momenten die deze avond zo speciaal maakten.

Een Zee van Lichtjes

Bij het betreden van Zorgvlied werden we meteen begroet door een betoverend schouwspel van lichtjes. Elk grafsteen, elke boom en elk pad leek te zijn omarmd door de zachte gloed van kaarsen en lantaarns. Het was een symbolische zee van licht die de duisternis op een prachtige manier verdreef.

Samen Zijn in Stilte

De sfeer was doordrenkt met een mix van sereniteit en verbondenheid. Families verzamelden zich rond de graven van hun dierbaren, sommigen met bloemen, anderen met kaarsen en foto’s. Het was een moment van samenzijn in stilte, waar de herinneringen aan geliefden werden gekoesterd en gedeeld.

Muziek als Troostende Omhelzing

De avond werd begeleid door zachte tonen van muziek, gespeeld door muzikanten verspreid over de begraafplaats. De melodieën vulden de lucht en dienden als een troostende omhelzing voor de aanwezigen. Het was alsof de muziek een brug sloeg tussen hemel en aarde, waarin emoties vrijelijk konden stromen.

Lichtpuntjes van Hoop

Te midden van de herinneringen en de momenten van bezinning waren er ook lichtpuntjes van hoop. Kinderen renden tussen de graven, hun gezichten verlicht door de vreugde van samen zijn. Het herinnerde ons eraan dat het leven doorgaat en dat er, zelfs in het donkerste uur, altijd ruimte is voor licht.

Een Avond om Te Koesteren

Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied was niet alleen een eerbetoon aan degenen die niet meer fysiek bij ons zijn, maar ook een viering van het leven en de liefde die ze hebben achtergelaten. Terwijl we de begraafplaats verlieten, bleef de warmte van de avond in onze harten resoneren.

In de gloed van de kaarsen en de gedeelde momenten beseften we dat Lichtjesavond niet alleen een evenement is, maar een tijdloze traditie van herdenking en verbondenheid. Een avond om te koesteren, waarin de grens tussen het heden en het verleden vervaagt, en waar liefde en herinneringen eeuwig schijnen.


Liked this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

1 Reactie

  1. Jolanda Scheffer

    Prachtig!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.